Penyatuan rasa dua destinasi utara dan barat dimanipulasi sebagai satu menu istimewa restoran ATAS yang terletak di The RuMa Hotel And Residences Kuala Lumpur. Meraikan terus keajaiban seni kulinari dengan memperkenalkan Table of Flavours: A Culinary Celebration yang merupakan satu lagi tarikan makan malam di restoran ini.
Acara ini berlangsung pada 20 dan 21 September menawarkan pengalaman menikmati hidangan klasik bistro Inggeris dengan rasa warisan Sarawak. Menurut Chef Eksekutif hotel ini, Chef Suhalmi Tasir bersama Chef John Lim daripada restoran Roots yang terletak di Kuching, Sarawak. "Pengalaman makan malam dengan empat hidangan utama diperkenalkan untuk meraikan kepelbagaian dalam menikmati makan malam." Tambahnya lagi bekerjasama dengan Chef John membenar banyak idea unik yang disatukan dengan elemen warisan dan kontemporari.
Chef Jogn menambah "Kolaborasi ini menjadi satu pengalaman yang cukup memberi inspirasi. Kami mengambil sentuhan rasa Inggeris dalam penyatuan rasa masakan Sarawak. Ini tidak sekadar satu menu makan malam tetapi ia adalah pengalaman menikmati seni kulinari yang mengujakan."
Senarai Menu:
Appetizers
Kaci Fish Tartare (ATAS)
Apple Gel, Coffee Cress, Citrus Pearl, Buttermilk Basil
Roasted Cauliflower & Broccoli (ROOTS)
Duck Ham with Romesco, Kulim Sauce, Panzanella Crumbs
Main Courses
Smoked Wagyu Beef Brisket (ATAS Signature)
Pomme Puree, Charred Kailan, Anise Jus
or
Pan Seared Golden Pomfret (ROOTS Signature)